FANFARE-05-05.png
FANFARE-06.png
Pogge treintje-DEF-02-02.png
FANFARE-08.png
FANFARE-07.png

ZATERDAG 17.07

Programma wijkfeest

12:00 > 19:00
Verweestraat

EXPO POGGE

POGGE

Clément Jacques-Vossen is een jonge Brusselse schilder die gehecht is geraakt aan de figuur van Pogge. Onze held van de dag wordt door hem afgebeeld in allerlei taferelen en samen voor voetgangers te installeren, om wandelen naar de school leuker te maken. Het scherm toont niet alleen de tijd, maar geeft ook telkens een compliment mee.

Gratis / Vrije toegang
12:30
Poggeplein

KICK-OFF: A TRIBUTE TO POGGE

POGGE

200 Jaar Pogge wordt afgetrapt op het Poggeplein, aan de voet van het standbeeld van… Emanuel Hiel. Wees erbij, in grote getale!

Gratis / Vrije toegang
13:00 > 14:30 / 15:30 > 16:30 / 17:30 > 18:30
Verweestraat

DJ POGGE

POGGE

Verschillende Schaarbeekse DJ’s lossen elkaar af onder de gemeenschappelijke noemer DJ Pogge. Ze selecteren het beste én het slechtste uit de platencollectie van Julo, de laatste uitbater van het café Aux Trois Rois.

Gratis / Vrije toegang
13:00 > 15:00
Poggewijk

GWAGWA MEETS POGGE

POGGE

Gwagwa is een platform voor Congolese en Belgische straatkunstenaars. Vanop het Poggeplein brengen ze een spontane straatperformance geïnspireerd door superheld Pogge. Laat je op sleeptouw nemen door de Homme Canette, met zijn kostuum vervaardigd uit blikken, op accordeon begeleid door Piet Maris en zijn fanfare La Nouvelle Harmonie Bruxelloise d’Accordéons.

Gratis / Vrije toegang
13:00 > 19:00
Verweestraat

EZELSKOP

POGGE

Deze participatieve workshop van Les Ateliers de Oranne verhoogt het aantal ezels in de stad en brengt hulde aan Pogge en zijn trouwe viervoeter. Maak een eigen papieren ezelskop en vertrek ermee in de straten. En vergezel ons zondagmorgen in de Schaarbeekse stoet naar Manneken Pis!

Gratis / Vrije toegang
13:00 > 19:00
Verweestraat

POGGE CUBE

POGGE

In de geest van Pogge als verbindende figuur ontvangt deze monumentale kubus van Véronique Vanderlinden – als een urne geplaatst in de openbare ruimte – woorden en tekeningen. Laat jouw boodschap van verzoening en broederschap erin glijden.

Gratis / Vrije toegang
13:00 > 19:00
Verweestraat

SPEEDOMETER

POGGE

Burgercollectief 1030/0 en jeugdhuis Ratatouille vroegen aan kinderen wat zij wilden verbeteren aan de openbare ruimte in de Poggewijk. Ze kwamen met het idee om straten autovrij te maken en er een speedometer voor voetgangers te installeren, om wan- delen naar de school leuker te maken. Het scherm toont niet alleen de tijd, maar geeft ook telkens een compliment mee.

Gratis / Vrije toegang
14:30 > 15:30 / 16:30 > 17:30
Verweestraat

HIPHOP SCHOOL

POGGE

HIPHOP SCHOOL nodigt je uit om te leren streetdancen, omringd door professionals en begeleid door de gemixte sounds van DJ Keso. Dikke ambiance in de Verweestraat. Pogge is de held van de dag, maar in de buurt wonen vele andere alledaagse helden. Waaronder jou. Laten we hen samen eren!

Gratis / Vrije toegang
20:00 > 22:00
Novanoïs – Vleugelsstraat 6

PRINS ZONDER CARNAVAL, feat. DIZZY DOUX (concert)

POGGE

Verkozen tot Prins Carnaval 2020 van Schaarbeek, had McCloud de 1ste alles in zich om de parade te leiden, maar het carnaval werd afgelast. De uitdrukking "all dressed up and nowhere to go" indachtig, vind je hem meestal op zijn favoriete plekjes in Schaarbeek waar hij inspiratie vindt voor zijn liedjes gewijd aan Pogge. Dizzy Doux – enigmatische producer uit het Vlaamse hinterland – kwam hij tegen in een cocktailbar in Doel. Wanneer de tijd of het budget het toelaat, drukt Dizzy Doux op Play, zet de auto-tune aan, zingt en speelt ie wat akkoorden...

Gratis / Verplicht te reserveren: info@allesesjust.be
POGGE-24.png
lumpenproletariat 3.png
Anno-09.png