ZATERDAG 02.10

 BROUWERIJBEZOEK (FR) 
wolk-13.png
BRASSERIE DE LA MULE
Mule bier.jpg

11:00 & 12:00 

BRASSERIE DE LA MULE

Rubensstraat 95

Met de Brasserie de la Mule in het voormalig tramdepot, krijgt Schaarbeek voor het eerst sinds lang opnieuw een brouwerij (mét Biergarten) op haar grondgebied. De jonge brouwer Joël Galy toont in de productieruimte hoe ambachtelijk bier gemaakt wordt. Na afloop van de rondleiding kan je de bieren van de brouwerij proeven.

Gratis, verplicht te reserveren.

brasserie-de-la-mule.jpg

© Brasserie de la Mule

 VERNISSAGE 
Gilson_dessin.jpg

© Dany Gilson

EXPO DANY GILSON.
DE BRUSSELSE STAMINEES

14:00 > 15:00 

GC DE KRIEKELAAR

Gallaitstraat 86

Het is gekend, ‘Alles es Just!’ heeft een zwak voor oude staminees, vooral als ze in hun bestaan worden bedreigd. Het pop-up café Aux Trois Rois, een levensgrote copy-paste van het in 2016 verdwenen café, toont de zwart-wit-gouden etsen en tekeningen van Dany Gilson. De Brusselse kunstenares heeft jarenlang met veel plezier de sfeer van de cafés in de hoofdstad uitgebeeld. Die reeks werd gebundeld in het uitstekende boek L'éloge de la bière (2020) van Marc Meganck. In aanwezigheid van de kunstenaar.

Gratis, zonder reservatie.

 LEZING (NL+FR) 
LEZING OVER BIERETIKETTEN

15:00 > 16:30 

GC DE KRIEKELAAR

Gallaitstraat 86

Als huisontwerper van de Brasserie de la Senne heeft Jean Goovaerts – vorig jaar tentoongesteld op GRAFIK – de esthetiek van bieretiketten radicaal veranderd, in permanent overleg met brouwer Bernard Leboucq. De lezing overschouwt met beide mannen de bijna 20-jarige geschiedenis van de brouwerij, en wordt gemodereerd door Sven Gatz, Minister en voormalig Directeur van de Federatie van de Belgische Brouwers.

Gratis, zonder reservatie.

Conférence étiquettes.jpg
stoeteriks.png

© Hadrien Duré

M.Lelangue.12c.M©PierreHavrenne.JPG
 CONCERT 
MARC LELANGUE

17:00 > 18:00 

GC DE KRIEKELAAR

Gallaitstraat 86

Installeer jezelf in een knus hoekje van het pop-up café om te genieten van de stem en akoestische gitaar van Schaarbeekse bluesman Marc Lelangue, opgeluisterd door multi-instrumentist Lazy Horse. Ze brengen nummers uit onder andere Lost in the Blues, hun laatste samenwerking.

In samenwerking met MUZIK1030.

Gratis, zonder reservatie.

wolk-13.png

© Pierre Havrenne

 PERFORMANCE 
OTTO FONZ

14:00 > 17:00 

GC DE KRIEKELAAR

Gallaitstraat 86

De kunstenaar Alfonso Ottone, aka Otto Fonz, maakt sculpturen van gerecycleerd hout en andere materialen, en probeert zo verloren voorwerpen een nieuw leven te geven en poëzie uit te lokken. Laat je meeslepen door de live-creatie van een werk gelinkt aan Pogge 200, dat zowel in de optocht als op het podium gebruikt zal worden.

Gratis, zonder reservatie.

 WORKSHOP 
AEJ_-06.png
MAAK JE EIGEN SUPERHELD VOOR DE STOET

14:00 > 17:00 

GC DE KRIEKELAAR

Gallaitstraat 86

De lokale volksheld Pogge loopt geregeld in optocht door de straten van Schaarbeek. Nu hij 200 jaar wordt, kan hij best wat gezelschap gebruiken. Maak tijdens dit atelier je eigen superheld, en neem die ’s anderendaags mee in de stoet.

Gratis, zonder reservatie.

JTO79d94b_Chrudos_foto_Dan_Materna_02.jpg
wolk-13.png
  MASTERCLASS (EN, VERTAALD) 
ATELIER LINOGRAVURE CHRUDOŠ VALOUŠEK 

16:00 > 17:30

18:00 > 19:30

GRAFIK

Louis Bertrandlaan 30

Master class in linogravure, waarbij de internationaal gewaardeerde Tsjechische illustrator zijn kennis en ervaring deelt met het publiek.

In samenwerking met GRAFIK, Tsjechische ambassade, Tsjechisch Centrum en Boycott Books.

Met de steun van de Moravian Library Fund.

Volzet.

© Amin Ben Driss

 CONCERT 
CARTE BLANCHE HIP HOP SCHOOL

20:00 > 00:00 

GC DE KRIEKELAAR

Gallaitstraat 86

€ 5

€ 2 / kansentarief Paspartoe

Hip Hop School Schaarbeek presents:

Lady N — MC en schilder. Deze nog steeds actieve pionier van de Belgische rap mengt kleuren en rijm in de mooiste gradaties.

Serdi Alici — Acteur en beatbokser Serdi Alici werd geboren in Gent, in een familie van Turkse afkomst. Belgisch vice-kampioen in de discipline, gebruikt hij zijn beat boxing vaardigheden in muziek en theater.

Melissa Farah — Sinds het einde van de jaren negentig spelen rijmen, noten en melancholie een grote rol in haar leven, tot zij zich aansloot bij het collectief La Belle Hip Hop om de waarden van deze cultuur uit te dragen.

DJ Keso la Taupe — DJ van het collectief CNN199. Keso zit in het vak sinds de begindagen. Underground rap, classics, funky en disco, vol pasjes en scratches.

Reservatie verplicht

DJ Keso.jpg
Lady N.jpg

© Noemi H.