ZATERDAG 03.10

GELEID BEZOEK (NL+FR)
BRASSERIE DE LA SENNE
Geleid bezoek Brasserie de la Senne.jpg

Naar aanleiding van de expo Jean Goovaerts biedt ‘Alles es Just!’ een rondleiding in de gloednieuwe Brasserie de la Senne op Tour & Taxis. Tijdens dit bezoek krijg je toegang tot de productieruimte en ontdek je hoe ambachtelijk bier gemaakt wordt in een indrukwekkende werkomgeving. De rondleiding in het Nederlands start met een proeverij van 4 markante bieren van de brouwerij.

12:00 > 14:00 

BRASSERIE DE LA SENNE

Anna Bochdreef 19-21
1000 Brussel

€ 12 / persoon

€ 2 / kansentarief Paspartoe

stoeteriks.png

RESERVATIE VERPLICHT

© Jean Goovaerts

OPENING
POP-UP CAFÉ AUX TROIS ROIS

Het inmiddels beruchte pop-up café Aux Trois Rois ontstond in 2016, als reactie op de jammerlijke afbraak van de gelijknamige staminee op de Haachtsesteenweg. Vier dagen lang biedt deze levensgrote copy-paste in de theaterzaal van het GC De Kriekelaar, plaats aan concerten, een ontbijt, kinderanimaties, een kiosk n.a.v. 200 jaar Pogge, enz. De bediening gebeurt rechtstreeks aan tafel, met inachtname van de op dat moment geldende veiligheidsvoorschriften. In de aangrenzende foyer voorziet Flipper – reeds bekend van de vorige edities – op zaterdag en zondag kleine Brusselse restauratie, met mosselen, frieten en smeuïge garnaalkroketten. Er is ook de overheerlijke harira soep van Samira!

pop_up_café.png

13:00 > 18:00 

20:00 > 23:00

GC DE KRIEKELAAR

Gallaitstraat 86
1030 Schaarbeek

© Hylke Gryseels

SCHAARBEEK by night_Tekengebied 1.png
ETEN
BIJ
'FLIPPER'!
ZATERDAG
ZONDAG
RESTO-20.png
RESTO-19.png
SCHUIF AAN TAFEL!
RESTO-21.png

In de foyer van De Kriekelaar voorziet Flipper op zaterdag (13:00 > 21:30) en zondag (13:00 > 19:00) een kleine Brusselse restauratie, met mossel friet en smeuïge garnaalkroketten!

★ ★ ★ 

VERPLICHT VOORAF RESERVEREN:

Mosselen (1 kg) en friet / € 18

Balletjes in tomatensaus en friet / € 14

Tomaat garnaal (2 stuks) / € 18

DOORLOPEND TER PLAATSE VERKRIJGBAAR:

Bak friet / € 4

Garnaalkroketten (2 stuks) / € 10

Kaaskroketten (2 stuks) / € 10

GELEIDE WANDELING (NL)
VAN WIE IS HET WATER?
AAN WIE BEHOORT DE KUNST?

RESERVATIE VERPLICHT

Geleide wandeling Vermeir & Heiremans.jp
blad 3.png

14:00 > 17:00 

GC DE KRIEKELAAR

Gallaitstraat 86
1030 Schaarbeek

€ 8 / persoon

€ 2 / kansentarief Paspartoe

Het Schaarbeeks kunstenaarsduo Vermeir & Heiremans haalt zijn inspiratie uit lokale situaties, verhalen en mensen uit het verleden. Die brengen ze samen in een nieuw hedendaags verhaal dat een brug wil slaan tussen kunst en water. “Is toegang tot kunst net zo essentieel als onze toegang tot water?” Met die vraag in het achterhoofd treden ze samen met kunsthistoricus Jan Dirk Baetens in de voetsporen van 19de-eeuwse kunstenaars in Schaarbeek. De nu onzichtbare waterloop van de Maalbeek bepaalt het traject van hun wandeling.

WORKSHOP
DE KLEINSTE OPTOCHT TER WERELD

Deze doorlopende workshop is voor iedereen toegankelijk en staat onder de hoge bescherming van McCloud Zicmuse, Prins Zonder Carnaval Schaarbeek 2020. De illustratoren Leticia Sere (GRAFIK) en Hélène Jacobs helpen je accessoires te bedenken voor de optocht, geïnspireerd op Pogge. In deze coronatijden zonder folklore vormen de deelnemers na afloop van de workshop een mini-optocht, die zich een weg baant langs het sanitair parcours van het GC De Kriekelaar.

De_kleinste_optocht_%C3%82%C2%A9Pieter_F

14:00 > 17:00 

GC DE KRIEKELAAR

Gallaitstraat 86
1030 Schaarbeek

De kleinste optocht ter wereld.jpg

© Pieter Fannes

KINDERANIMATIE
STRATEN VOOR KINDEREN

14:00 > 17:00 

GC DE KRIEKELAAR

Gallaitstraat 86
1030 Schaarbeek

Gratis animatie,
zonder reservatie

De kinderen van jeugdhuis Ratatouille (D'Broej vzw) dachten samen met 1030/0 na over hun wijk. Ze kwamen op heel wat ideeën om de straat leuker en kindvriendelijk te maken. Een paar daarvan werden omgezet in concrete projecten. Maak er kennis mee tijdens de speelmomenten!

ketjes.png
CONCERT
DISSIDENCE BLUES

Geneviève Dartevelle is een harmonicaspeler met duivelse solo's. Ze speelt met veel feeling en verbeelding. Samen met gitarist Patrick De Schuyter en bassist Barry McNeese presenteert ze haar gloednieuwe project Dissidence Blues, waarbij ze met verve gebruik maakt van een gevarieerd repertoire aan klassieke en hedendaagse blues.

MET: Geneviève Dartevelle (harmonica), Patrick De Schuyter (gitaar), Barry McNeese (bas).

Concert_Dissidence_Blues_©Valérie_Dart

16:30 > 17:30

GC DE KRIEKELAAR

Gallaitstraat 86
1030 Schaarbeek

Gratis en zonder reservatie.

© Valérie Dartevelle

CONCERT
GIANNI MARZO

RESERVATIE VERPLICHT

In 2015 bepaalde hij de strafste line-up in de geschiedenis van ‘Alles es Just!’. 5 jaar later beslist hij eindelijk naar buiten te treden met zijn solo debuutalbum “The Vessel”. Gianni Marzo ontpopte zich de afgelopen jaren tot één van de beste muzikanten die ons land rijk is. Marzo speelt immers een essentiële rol in de sound van bands als Isbells en Marble Sounds, en doet zijn ding bij projecten als Ansatz Der Maschine, Jan Swerts, Renée, Guy Swinnen & The Ladies, Stéphanie Blanchoud en Winterland ’76. Zijn muziek is een reflectie over ‘tijd’ en wat dat met je doet, en een poging om het verglijden ervan te vatten in een reeks intieme, melancholische liedjes.

MET:  Gianni Marzo (zang, gitaar), Beatrijs De Klerck (viool, keys, zang), Gerd Van Mulders (bas, zang), Gaetan Vandewoude (drums, keys, gitaar, zang).

21:00 > 22:30

20:00 (doors open)

GC DE KRIEKELAAR

Gallaitstraat 86
1030 Schaarbeek

€ 8 / 1 persoon

€ 15 / tafel van 2

€ 30 / tafel van 5

€ 2 / kansentarief Paspartoe

Concert_Gianni_Marzo_©Julie_Rommelaere.

© Julie Rommelaere