ZONDAG 04.10

ONTBIJT / WORKSHOP
FAMILIEZONDAG
Wesp.png
kurk.jpeg

We starten met een gezond ontbijt (tot 10u30). Je schuift aan wanneer je wil, maar reserveer wel op tijd je tafel! We voorzien een speelhoekje voor de allerkleinsten. De kinderen kunnen creatief aan de slag tijdens recyclage workshops onder begeleiding van Dada, de kinderwerking van De Kriekelaar.  

Kurk: je kan er de gekste dingen mee creëren. Een bootje bijvoorbeeld, dat ook nog eens kan drijven (3+)! Maar ook een konijn voor op je nachtkastje (6+) of wie weet maak je wel je eigen Pogge-popje.

09:00 > 12:00 

GC DE KRIEKELAAR

Gallaitstraat 86
1030 Schaarbeek

€ 5 / persoon

€ 2 / kansentarief Paspartoe

RESERVATIE VERPLICHT

RONDLEIDING (NL)
CONGO MADE IN BELGIUM

In het kader van de recente protesten tegen koloniale standbeelden neemt de Schaarbeekse historicus en fotograaf, Jan Van Criekinge, je mee op ontdekkingsreis naar sporen van ons Belgisch koloniaal verleden in Schaarbeek. Hij doet dit aan de hand van twee monumenten en een reeks straatnamen die daar expliciet naar verwijzen.

11:00 > 12:30 

MONUMENT ERNEST CAMBIER

Generaal Eisenhowerlaan 
1030 Schaarbeek

€ 8 / persoon

€ 2 / kansentarief Paspartoe

RESERVATIE VERPLICHT

CONGO.png
charlier-jambe-de-bois_bis.png

© Jan Van Kriekinge

SCHAARBEEK by night_Tekengebied 1.png
ETEN
BIJ
'FLIPPER'!
ZATERDAG
ZONDAG
RESTO-20.png
RESTO-19.png
SCHUIF AAN TAFEL!

In de foyer van De Kriekelaar voorziet Flipper op zaterdag (13:00 > 21:30) en zondag (13:00 > 19:00) een kleine Brusselse restauratie, met mossel friet en smeuïge garnaalkroketten!

★ ★ ★ 

VERPLICHT VOORAF RESERVEREN:

Mosselen (1 kg) en friet / € 18

Balletjes in tomatensaus en friet / € 14

Tomaat garnaal (2 stuks) / € 18

DOORLOPEND TER PLAATSE VERKRIJGBAAR:

Bak friet / € 4

Garnaalkroketten (2 stuks) / € 10

Kaaskroketten (2 stuks) / € 10

FILM & CONCERT
CAFÉ LA ROSE BLANCHE

RESERVATIE VERPLICHT

La Rose Blanche_02.jpg

In hartje Oud-Molenbeek, nabij de Sint-Jan-de-Doperkerk, ligt “La Rose Blanche”. Het café van de broers Karassavidis is niet enkel het laatste Griekse café van Molenbeek, het is ook een levend monument die de hele wereld zag passeren. Poli Roumeliotis en Kris Kaerts ontwikkelden een langetermijnproject dat resulteerde in een boek en een film. “Hier zie je een Molenbeek dat elders niet meer bestaat.” Kris en Poli komen naar het pop-up café om er hun zotte avonturen te vertellen. De filmvertoning wordt gevolgd door een concert van Griekse rebetiko-muziek, zoals de Amicale de la Rose Blanche die al enkele jaren regelmatig organiseert in het Molenbeeks café.

15:00 > 19:00 

GC DE KRIEKELAAR

Gallaitstraat 86
1030 Schaarbeek

€ 8 / 1 persoon

€ 15 / tafel van 2

€ 30 / tafel van 5

€ 2 / kansentarief Paspartoe

© Soloup